Politikere uten bakkekontakt

Valget nærmer seg. Har du stemt?

Det slår aldri feil, jeg får akkurat samme holdninger til valgkampen som tidligere. Jeg skygger meg unna fordi jeg ikke klarer å kjenne meg igjen i mye av den politikken som snakkes om i media. Det er rart, nettopp fordi jeg er medlem av et av partiene som gjør det godt, som jeg kjenner politikken til og er utrolig glad i. Men som igjen er også lik alle andre parti/politikere når valgkampen nærmer seg. Valgkamp = Debattene blir for bråkete, meningsløs og barnslig. Oppmerksomheten blir for grådig og hva sitter jeg igjen med? Lite.

Så: Jeg elsker poltikk! Men for meg blir alt politikken ofte litt borte i valgkampen, hvis du ikke har hodet med deg 24/7 (som jeg gjerne ikke har, fordi jobb osv. ja, de vanlige unnskyldningene)

Jeg innbiller meg at hvis jeg hadde vært kandidat selv, hadde jeg klart å holde hodet kaldt uten å miste politikken helt. Hehe, det tenker sikkert en hver kandidat. Det jeg legger i det er;

  • Politikere som du kan kjenne deg igjen i, se en arbeider, se de samme verdiene som deg
  • Faktiske tiltak
  • Mindre drittslenging. Skjønner at alle har lyst å legge oppmerksomhet på ´´feil´´hos alle parti. Men fokuset burde være å ikke gjøre det. Hvert fall minst mulig

Jeg er ikke kandidat i år fordi jeg ikke har tålmodigheten til alt dette styret. Det er synd! Fordi jeg er engasjert, liker politikk, men skygger meg fordi alle andre er så pass frampå til de punktene over.

Jeg mener blant annet, ikke stemmerett til 16-åringer, heller flere sengeplasser i psykiatri enn ny vei, ja til bompenger, ja til Finnmark!, flere ladestasjoner, nei til EU, flere miljøarbeidere i skolen, lokalpolitiske tiltak på seksualundervisning og forebygging, gratis skolemat (med mer).

For all del, lokalvalg er veldig personavhengig. Og du finner mange gode politikere også inni alt dette styret. Om media hadde vært flinkere i å presentere politikken hadde det kanskje vært bedre. Jeg er så bråkjekk å legger frem tanken om at media kanskje gjør det hakket verre.

Herregud, kunne sikkert ha snakket i timesvis om dette. Og noen gang ender det opp i at jeg bare sier meg selv i mot, fordi jeg kan være lett å fyre opp når det er tema jeg brenner for.

Uansett, valg er viktig. Selv om du ikke henger med som meg, ikke alltid liker valgkampen, så er din stemme viktig. Tenk deg om og snakk med en god venn før du tar valget. Den største utfordringer og deg jeg irriterer meg mest over, er folk som ikke bruker stemmeretten din. Alt i alt er det for få innbyggere som bruker makten de får.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *