Når de roper ”jævla homo” ut av bilvinduet.

For noen dager dukket det et vanskelig minne opp på Facebook. Et minne som sier hvorfor det er så godt å kjenne på Junikjærligheten som surrer rundt i landet og sosiale medier, nemlig Pride-kjærlighet. Å minne seg på hvorfor vi skal vise kjærlighet er viktig og jeg er glad for at jeg kan ta opp gamle minner som kan minne på det jeg føler.

Minne var som følger:

”Kjære alle sammen. Gratulerer med dagen! Og spesielt grattis med dagen til den jævla idioten i en gammel sølv Opel som kjørte forbi meg idag i Vadsø by.

Dagen begynte så fint med spilling og ord for dagen v/ 10.klasse i Vestre Jakobselv, marsjering i tog(første gang med trombone!!) og festarrangement i bygda vår. Jeg dro så til Vadsø for å delta på festmøte der, fint var det!

Etter festmøtet spaserte jeg ned til Mølla for å ta en pils med gode venner. Og hva tror dere møter meg på veien?! En sleip idiot som gauler hardt til meg:”Jævla homse!!” og kjører videre. At det går an å prøve å ødelegge en så fin dag! En idiot som ikke tenker på andre sine følelser. En idiot som driter i følelsene til andre. En idiot som fortjener å få en lekse om hvordan man skal behandle andre mennesker. For å si det mildt: Jeg driter i dine meninger om meg, men du trenger ikke å hetse meg forde om. Ikke faen om du får lov til å ødelegge en av de fineste dagene i året.

Håper bilen du satt i, at en måse skiter på bilen og at du lærer at du ikke skal hetse andre for sin seksualitet.

Gratulerer med dagen! Lenge leve dugnaden som arrangerer 17.mai landet rundt! Håper alle har hatt en fin dag. Jeg lar ikke dette ødelegge humøret mitt og tar heller et glass vin med gode venner. Hipp hurra!!!”

Det er mange følelser som kommer opp når jeg leser dette. Situasjonen var utrolig ubehagelig og det er heller ikke den eneste gangen dette har skjedd med meg eller andre. Bare tidligere denne uken kunne vi leser om sjokerende utfall for mange homofile både internasjonalt og innlands.

Grunnen og verdien av Pride er større en andre før og jeg har en oppfordring til alle som overhodet har muligheten: Gå ut å feir kjærligheten! Pride er for alle, det trengs mer enn aldri før! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *