Gutten med de små vektene på trening

Å føle seg komfortabel på et treningssenter er for mange utrolig vanskelig. Om du har trent i mange år, selvsikker på deg og kroppen din skjønner jeg at man ikke tenker noe over dette i det hele tatt. Jeg tror mange ønsker å ha en aktivere livsstil, men ikke kommer seg på trening fordi det er mange tabubelagte temaer som surrer i lokalene.

Processed with VSCO with q1 preset

Om du er han gutten som alltid må stå med de små manualene, alltid er på et senter for det kryr av gutter med overskudd av testoteron, jenter som sprer ræva si som om den var på salg eller om du ikke er sikker på øvelsene dine, er det kun en ting som hjelper. Og utsette seg for oppmerksomheten som gjør deg mer selvsikker. (det hjalp hvertfall meg)

Jeg var på trening på senteret mitt i rushtiden for litt siden og kom opp til at det var fult av selvsenterte gutter foran speilet med manualer. Pushet musklene og tok sin plass, kanskje andre sin også. Så og si alle manualer var i bruk hit og dit, med benker og gulvplass, jeg fikk mer inntrykket på at her var jeg ikke velkommen fordi jeg var mye mindre ”utrent” enn de andre.

Nå, når jeg opplever slikt, går jeg rett inn i megden og spør hvor mange sett de har igjen og om jeg eventuelt kan ta mine sett i mellom. Les: Jeg tar min plass. Når jeg gjorde dette denne dagen, kom nok et prakteksemplar på hvordan en steriotypisk dag på et slikt senter kan være. Jeg fikk blikk(såkalt up and down), holdninger på ”hvem er jeg som bare kommer her” og hvorfor jeg ”forstyrrer” dems sett. Det er min fulle rett å også kunne bruke arealet for min trening og vise at alle medlemmer heller burde ha en åpnere holdning. Selv om de har behov for å sprøyte ut sin totale mangel på folkeskikk, vise at de har testoteron i kroppen og prøve å være mer deilig enn de egentlig er, er det plass for deg også.

Det er skammelig, å se hvordan mange medlemmer oppfører seg på de forskjellige sentrene. Jeg sier ikke at alle medlemmer er slik, men det er en norm på de største kjedene og jeg tror det hindrer enda flere ”vanlige” folk i å melde seg inn.

For 1 år siden hadde jeg ikke turt å gjøre det samme på trening som jeg gjør nå. Det har vært mange harde og lange runder for at jeg skulle tørre å gjøre alle forskjellige øvelser som jeg gjør idag. Det er med stor takk til Coach og min PT på Sats som har gjort dette mulig.

Jeg er ikke noe superfit den dag idag, men i god form og mer selvsikker som aldri før.

Om du er ny, så vet jeg at det er supervanskelig å begynne. En start kan være å søke råd fra en god venn eller en personlig trener du føler deg trygg på. det som er sikkert å vist, er at resultatet etter hvert, er verdt det!

Ps. Jeg hadde aldri skrevet dette om jeg ikke har kjent på de samme erfaringene. Dog ikke

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *