Ser du mobbing, reager!

Spørsmål: Hadde du tatt tak og sagt i fra om du hadde sett noen bli mobbet?

En hver person jeg har spurt om dette har sagt ja.

Hadde jeg gjort det? Idag ville jeg nok være en mye mer selvsikker person som kunne stått opp for både meg og andre om jeg hadde sett noe.

For noen år siden? Nei. Soleklart, nei!

Jeg tror vi kan være ærlige med oss selv at vi ikke hadde turt å reagere i en hver situasjon. Vi må tørre å si at vi er feige i mange situasjoner. Om vi ser tilbake på TV2 programmet for noen år siden, Hvem bryr seg, så er dette en klar oppvekker på hvordan den vanlige mannen på gata reagerer om vi ser mobbing. Vi tenker at ”det går sikkert over” og at det ikke er behov for å reagere? Å bryte inn når man ser noen tydelig bli plaget er noe som krever ekstra mot. All ære til de som er tøffe nok, uten å måtte tenke seg om til å reagere! Vi trenger flere slike mennesker som ikke trenger en pause for å tenke på” Burde jeg reagare?”

Flere gang opp gjennom årene husker jeg bevisst at jeg ikke har turt å reagere. Når jeg prøver å finne et logisk svar på hvorfor, blir jeg stum. Eneste jeg kommer frem til er at jeg var redd og skeptisk på uønsket oppmerksomhet. Jeg vet at hvis flere hadde kunne reagert alle de gangene jeg trengte hjelp fra andre, hadde situansjonen for meg blitt enklere. Jeg føler ikke noe nag over de som ikke har hjulpet, for jeg har vært en av de selv.

Uansett tror jeg at når du først har hjulpet, reagert og kanskje fått til en forskjell, kommer du ikke til å angre!

Til alle de som da svarer ja, på spørsmålet burde hvertfall leve opp til forventingene og reagere når det trengs.

Sigurd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *