En livstid i fengsel

Jeg må bli flinkere til å ikke ta ting for gitt. Når hverdagen går i ett og du glemmer de små tingene i hverdagen som gjør deg glad, er det vanskelig å huske på at dette ikke er kommet uten grunn.

I Tanzania drives det en jakt på mennesker, mennesker som ønsker å vise kjærlighet, men ikke får lov fordi de er homofile. Det er ulovlig å være homofil i landet og seksuelle handlinger mellom menn gir en straff på livstid i fengsel. For meg betyr det at jeg ikke har lov å oppholde meg i landet, kun fordi jeg er meg selv, homofil.

Jeg kommer nok aldri til å forstå helt realiteten av dette, fordi jeg har vokst opp i et land uten slike konflikter. Norge har en helt annen likestillings-situasjon i landet, uten like. Men jeg synes fremdeles det er viktig å huske på i små stunder i hverdagen. At jeg kan gå fri og elske hvem jeg vil, kom ikke uten grunn. Det er folk som har kjempe seg gjennom en årelang kamp om å kunne elske hverandre. Det er vakkert å tenke på og jeg tenker mye på de homofiles hverdag i Tanzania.

Processed with VSCO with a9 preset

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *