´´Dette er en gutteting´´

Jeg har sett meg lei av at det presses på et kjønn på ting, klær og farger. Det er ingenting som skal relateres til kjønn, det er ting, et produkt, ikke noe med et kjønnsorgan! Det er ikke snakk om et menneske og det er få ting i denne verden som kun betegner seg til et kjønn. Og da er det gjerne snakk om helserelaterte produkter, et av få unntak.

Når jeg ikke har noe annet å gjøre, tar jeg meg ofte tiden til å se på diverse youtube-videoer. Alt fra morsomme fails, til vlogs, til alt det andre som norske youtubere legger ut. Flere ganger den siste tiden har jeg fått opp såkalte ´´Gjett prisen på jenteting´´videoer. Politisk korrekt som jeg er, lar jeg meg provosere av dette. Nødvendig? Ja! Sist video var fra Kristin & Dennis(Som dere ser på kommentar over) og jeg klarte ikke å dy meg til å kommentere. Litt fordi jeg har et helt annet inntrykk av Kristin som samfunnsdebattant. Dennis svarer at det var hans ide og kun ment som humor. Det er kanskje ment som humor for de, men for alt for mange andre er ikke dette humor i det hele tatt. Kristin og Dennis er egentlig ikke et godt nok eksempel, men slike tilsynelatende enkle videoer som ikke er ´´vondt´´ment forsterker fremdeles det som ikke er en sunn holdning til det som er ting!

Det fortsetter slik:

Fansen til Kristin og Dennis hengte seg så klart på, naturlig nok. Og jeg kan ikke si det nok: Ting eier ikke et kjønn! Det provoserer meg at mennesker med så utrolig mange følgere skal presse dette på sine følgere. Om det noen gang kommer til å bli slik i samfunnet at vi ikke betegner et kjønn til klær og andre produkter, vet jeg ikke. Jeg håper det! Men om nok folk fortsetter slik kommer vi ingen vei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *