Det finnes mange måter å engasjere seg på

Jeg skjønner at det blir provoserende for Ulrikke Falch når Mads Hansen kommer inn i kroppspress-debatten som ”helten”, får lovene endret og mye oppmerksomhet. Ulrikke som samfunsdebbatnant har klart vært mer aktiv i debatten og bevisst prøvd å gjøre en endring i holdningene i mange år, i motsetning til Hansen som bare har gjort dette etter endt fotballkarriere.

Jeg sikter til denne kronikken HER, skrevet av Ulrikke Falch og Carina Carlsen. De mener Mads mobber på Instagram og ikke bruker sine 300 tusen følgere til noe positivt. De stiller seg kritisk fordi Hansen har fått en heltestatus som gjerne de også skulle ha hatt. Forståelig nok, jeg hadde sikkert vært like misunnelig om jeg hadde vært de i denne saken. For det er nettopp det som kommer frem, misunnelse på at Mads har fått mer anerkjennelse for sin deltagelse i debatten. Eller? Det er det jeg får ut av denne kronikken.
På mange måter har Ulrikke også fått heltestatus, men langt i fra på samme måte. Hun har flere følgere på Instagram og bruker en helt annen stemme enn det Mads gjør i sin debatt-deltagelse. Hvis jeg skulle ha sammenlignet begge to, vil jeg også si at Ulrikke flere ganger har mobbet på Instagram med måten hun har sammenlignet kropp på sin konto. Nå er ikke disse innleggene jeg sikter til tilgjengelig på hennes Insta lenger, men poenget forandrer seg ikke. Begge har brukt samme teknikk for å få oppmerksomhet og Mads har nådd flere stemmer på kortere tid. Helt oppriktig føler jeg en Ovenfra-og-ned-holdning fra disse Ulrikke og Carina.


(Bilde lånt fra sak i vg.no)

For all del, begge to gjør god innsats for å forbedre presset blant unge idag. Jeg forstår bare ikke hvorfor de har et behov for å snakke ned noen andre som også gjør det samme. Selv om de mener det er mobbing, synes jeg Hansen sin fremtoning av kjendisene sin bilderedigering er sunn(Vet at kjendisene han trekker frem er et offer for det selv). Nettopp fordi da får følgerne se at det ikke alltid er den perfekte virkeligheten som følgerne influencerne legger opp til.

For å poengtere hva jeg mener; Det finnes mange måter å engasjere seg i en slik debatt, Hansen normaliserer ingen press mot kropp og la oss heller være samlet om at vi trenger flere som engasjerer seg i saken.

Takk!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *