Hvordan føler du deg på trening?

Følelsen av å gå inn på et treningssenter, av å være på trening, være i aktivitet har for meg vært varierende de siste årene. Jeg har ikke alltid klart å føle meg like komfortabel helt alene på et treningssenter, med mitt program og min trening. Det har vært vanskelig fordi jeg alltid har følt at andre ser, baksnakker meg og tror at de er så sykt mye bedre.

Jeg tar ofte meg selv i å se rundt på de menneskene som er på treningssenter, jeg er nyskjerrig på hvor mange forskjellige personligheter det er samlet på et sted. Det er de nye, gutta som pøser ut med testosteron, noe eldre, noen yngre, erfarne og uerfarne. Jeg ser med et godt øye at mange er på samme sted som jeg har vært flere ganger, den som føler seg så utrolig usikker men fremdeles ønsker å være i fysisk aktivitet. Og som kanskje føler seg beglodd på.

Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset

I januar 2018 begynte jeg aktivt med styrketrening med hjelp av min personlige trener på SATS Tromsø. Jeg var bevist på at hvis jeg ville bli sterkere måtte jeg ha hjelp til å kunne teknikken på baseøvelsene. Inntrykket mitt var at jeg kunne litt, men ikke godt nok til å være sikker på at det gjorde var rett. Uten denne hjelpen hadde jeg ikke sett samme glede i trening som det jeg gjør idag. Jeg er fremdeles flere ganger en usikker sjel på treningssenteret, men jeg er mye bedre enn det jeg var for 1 år siden. Tankegangen om at det kun er for meg selv som er grunnen til at jeg er på trening har gjort mye. Det er ingen andre enn meg som vet hvilken trening og grunnen til at jeg ønsker å gjøre denne treningen, og målet mitt med min trening. – Men hvorfor tråkkes selvtilliten min ned når jeg er på et treningssenter?

Mye av grunnen ligger nok i at jeg alltid vurderer meg opp mot de som ser mest erfarne og muskuløs ut. Favoritt-tiden min på senteret er når det er minst folk i rommet fordi da vet jeg at jeg holder en bedre konsentrasjon på det jeg ønsker å oppnå. Det er noe jeg er bevist på, spesielt med at jeg vet at ikke er sunn holding å ha. Dessverre føler nok veldig mange akkurat det samme som meg og kvier seg til å få fullt utbytte av treningen sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *