Lær å ha sex med en jente

Barn blir oppvokst i et samfunn hvor det kun er vanlig å ha sex med det motsatte kjønn. Sex er ikke bare penis og vagina. Det er så mye større.

– Er anal vanlig første gang man har sex? – Må jeg suge han når han vil?

Dagens seksualundervisning har begrenset seg til heterosex, som at det ikke finnes barn og unge i klasserommet som lurer på noe helt annet. Hvordan kan vi få fram de spørsmålene uten at barna trenger å finne svarene på nett?

Som et homobarn var det mye jeg lurte på om sex. Og usikker på hvem som kunne gi meg svarene til meg. Hvem var det som skulle være passiv i senga? Hvordan skulle jeg gjøre dette? Er det normalt og alltid ha analsex? Hva gjør jeg om jeg ikke tør å si nei? Løsningen for meg ble: google it.

Det er viktig at vi lærer å akseptere forskjeller på hverandre. Homofile skal ikke trenge å være modige for å stå frem, det skal være akseptert uansett hvilken selvtillit som er hos vedkommende! Fremdeles er det få steder hvor dette snakkes om.

buy 1 get 1 free

Lærebøkene skriver om seksuelle orienteringer og forlagene tenker sikkert at jobben i henhold til kompetansemålene er gjort. Det tolkes på den måten at det bare skrives om forelskelse, identitet og påfallende seksuell praksis, altså heterosex.

Heldigvis er det bedring i vente og ny læreplan jobbes hardt med. Jeg gleder meg til vi får et mangfold i lærebøkene som kan omfatte en reel seksuell praksis. En læreplan som kan svare på alle spørsmål som barn og unge kommer til å spørre seg selv. At seksualundervisning blir et mer og mer hett tema gleder mitt hjerte og ingenting gjør med mer glad enn at flere roper høyt i denne debatten.

Seksualundervisning idag varier stort fra skole til skole og til hvilket ansvar hver enkelt ledelse velger å ta. Om det ikke finnes lærere som føler seg komfortable med å gi denne type undervisning anbefaler jeg å bruke uke6 materialet til Sex og Politikk, LINK. Og med på kjøpe kan lærerne også få et besøk av en uke6-ambassadør til å gi en presentasjon i hvordan bruke programmet. Vinn-vinn for både elev og lærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *