Svakhet ved å være femi?

´´Guttastemninga´´ kan ta seg en bolle. Skal vi trenge å måle oss opp etter hvor maskuline vi er? Nei. Blir jeg sett på som en svak mann, hvis jeg viser noe feminitet? Hm.

Jeg har kanskje ikke det reneste forholdet til guttastemingen, heller. Øl, damer og fotball. Fordommene mine er så mange, sikkert fordi jeg aldri har følt at jeg har vært en del av det. Ikke har jeg trengt å være en del av det i de seneste år. Men samtidig begynte jeg min ungdomstid til å nesten kun ha et ønske, å være en del av gutta.

Noe av det værste du kan kalle en 13-årig gutt idag er femi. For denne 13åringen vil jo være som alle andre gutter og i guttegjengen, ikke en femi-dott som henger etter med jentene. For denne 13åringen hadde kanskje ikke mørkest stemme, var kjekkest og kanskje ikke kulest. Men han har følelser og fortjener å kunne være seg selv uten at andre trenger å trenge guttastemningen oppi fjeset hans. Hvor stor del han er av guttene betyr ingen ting. Og hvordan han er som barn, har ingen andre noe med.

SGJ_2775

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *