Jeg ønsker Siv Jensen godt, også som Årets Faghag

Flere har reagert på at Siv Jensen har fått prisen, Årets Faghag, på årets Gaygalla. Jeg unner Siv denne prisen.

Første reaksjon var; ærlig talt, hva er problemet?

27540091_1558468557601824_4992237041692252697_n

Denne prisen deles ut til Siv Jensen som person, ikke som politiker. På samme måte som da Erna Solberg fikk samme pris, er det ikke på grunnlag for hvilket parti du er med i.
Jeg støtter ikke politikken som Frp fører på mange områder, men jeg har sansen for Siv som person. At hun nå har fått denne prisen, etterfulgt av et grundig arbeid som juryen har gjort, skal vi sette pris på. Hverken Høyre eller Frp har den beste homopolitikken, men både Erna og Siv er flinke kjempere innenfor homokampen. Jeg blir flau over at de dømmende blikkene mot Frp raser over Siv som person i forbindelse med denne prisen.

I klar kamp for LHBT-miljøet trenger vi ikke alltid å se negativet i øynene på høyresiden. Det provoserer meg når så mange glemmer historien som høyrepartiene også har vært med i å gjøre til realitet. Jeg tror paritet Frp generelt er veldig delt i mange ”homo”-spørsmål, men partiet har vel og merke også gjort en innsats for homokampen, om vi liker det eller ikke. Kanskje ikke like hardt som andre partier, men en innsats har de gjort.

Homobevegelsen står for inkludering og mangfold. Siv som person ser ut til å ha de verdiene med seg når hun mottok denne prisen. Om noen mener Frp går noen andre veier enn det, får det bli en annen diskusjon. Det er flere ganger merket seg fra jurylederen at dette er en sosial pris og ikke mot politikken. Se derfor på Siv utenom partiet hennes. Årets Faghag er som sagt mange ganger til for å vise at solidaritet og vennskap ofte kan gå på tvers av partipolitisk arbeid eller religiøs overbevisning.

La meg bare understreke; Jeg er ikke noe forkjemper for Frp og ikke noe ”skap”medlem av partiet heller. Men jeg unner Siv denne prisen for de samme verdiene som jeg har. Jeg stoler på juryen sin vurdering og er stolt over at også en politiker i et verdikonservativt parti også kommer frem i homokampens lys. Vis respekt over Siv og arbeidet som juryen har gjort i forkant av Gaygalla.

Sigurd Gjerde Jakola
Stolt homo fra Finnmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *