La oss være hyggelige mot hverandre

Mitt ønske for det neste året er: vær snille mot hverandre. For meg har 2017 vært et år hvor vi har sett enda flere tilfeller ved netthets, mobbing, folk som ikke viser hensyn til at andre har en annen mening som dem selv.

Jeg leser ofte kommentarfelt for å se hva andre mener om samme sak, på nettaviser, facebook-poster og andre sosiale medier. Og nå er det ikke overraskende at det er masse hat, direkte rettet mot mennesker som er aktive i en samfunnsdebatt, lokalt og nasjonalt, som dukker opp.

Jeg er oppriktig bekymret over hva den kommende generasjonen kommer til å møte av hets. Dagens utvikling er skremmende og jeg tror flere kvier seg enda mer i å delta i samfunnsdebatten. Siste nytt som elevundersøkelsene for 2017 viste, var at det er en økning i antall barn som føler seg mobbet.

Det er et problem. Jeg tror ikke at vi klarer å løse det i løpet av det neste året, men jeg håper at vi klarer å gjøre oss selv mer bevisste på hva som er greit å si til andre. At vi klarer å vise nestekjærlighet også i den digitale verden. Gjennom mine år som ungdomspolitiker er ikke netthets ukjent. Det går ikke lang tid før noen skal begynne å trampe på deg som person, uavhengig av hvilken sak du snakker om.

Jeg vil ikke at den neste generasjonen skal ha sitt første møte med samfunnsdebatten, med et stor dykk i hets mot dem selv. Det skal være trygt å engasjere seg i politikk og dagsaktuelle spørsmål, uansett hvem du der.

Mitt nyttårsforsett er: Smil til den du møter, ta tak om du opplever at noen blir dårlig behandlet og vær hyggelig. La oss gjøre 2018 til et hyggelig år.

26151235_139276026730026_9215103000744296448_n (1)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *