Du er faen aldri god nok.

Min generasjon folkens, den kan man si mye om, både på godt og vondt vil jeg si. Vi presterer bedre på skolen og viser større interesse for samfunnsproblemer. Men samtidig er det flere som også faller inn i det dype hullet, et prestasjonssamfunn, og havner i depresjon. Det blir et press som gjør det stressa, mange får en angst for å møte andre som seg selv og det ender med et svært anstrengt forhold til sin egen kropp.

Har du følt på følelsen av å være et offer for det sosiale presset som mange unge møter? At du føler at du aldri er god nok, at det alltid er noe som mangler med deg eller din personlighet? Det har jeg og mange andre unge følt på.

Den nye serien ´´Sykt perfekt´´på tv2 satte en liten klump i halsen på meg. Det å se at andre har gått igjennom mye av det jeg har gått å tenkt over i mange år allerede. Og sikkert kommer til å tenke på i mange år fremover.
Jeg har hatt tunge spiseforsyrrelser, jeg har vært depperesiv, jeg har vært langt nede i kjelleren. Selv om at jeg har kommet meg langt bort fra disse tankene nå, kommer de garantert til å dukke opp senere i de kommende årene. Det gjelder bare å være tøff nok til å tenke at du er god nok. Vanskelig, tenker du? Nettopp det setter denne serien fokus på.

At sjansene for unge kommer faller i fella med sosialt press er høyere nå enn tidligere er skremmende. Men samtidig kan man se hvorfor det har blitt sånn. Vi lever i en liten boble med sosiale medier, et press om å vise alle andre at vi er flinke i noe. Vise at ¨her er jeg¨. Og hvis vi ikke får en bekreftelse av at nå er du god, blir vi dratt ned i den dype kjelleren som er vanskelig å komme opp av. Mange har nok kjent på akkurat denne følelsen, inkludert meg. Jeg synes det er skremmende at en stor del av samfunnet har blitt sånn. Og ikke vet jeg om det er noe stopp i det. Men vi kan prøve i alle fall.

sdimage1

Jeg mener at det er bra at noen tør og vil snakke og gjøre problemet mer åpent for fler. Gjennom de siste årene har det blitt et problem og det skulle bare mangle at vi setter inn store styrker for å endre på dette. Vi blir ikke bedre i å kunne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *