Hvordan skal fordommene bli borte?

Tenk på hvordan du hadde følt deg hvis du var i en situasjon hvor andre i lokalsamfunnet dømte deg for hvordan du så ut. Hvordan følelse du hadde sittet igjen med om du var den som alle tenkte var homo, lesbe eller ¨transefaen¨. Tipper at du ikke hadde følt deg særlig bra. For alt du vet er det en person som står deg nær som sitter igjen med nettopp denne følelsen. For alt du vet dømmer folk nettopp deg fordi steriotypiene tilsier at du skal være sånn. Uansett hvor du er i landet finnes slike steriotypoier, og spørsmålet er hvordan skal vi få de bort? Hvordan skal fordommene bli borte?

Jeg har opplevd det mange ganger, og kan med handa på hjertet si at jeg vet hvordan det føles. Er du sterk nok til å ikke bry deg om det, går det nok fint til slutt. Men alle er ikke født som sterke mennesker.

¨Du skal være deg selv, uansett hva alle andre mener. Det er kun deg som kan bestemme hvem du der¨

For noen uker tilbake var det en debatt for skoleelever i Vadsø som jeg måtte snike meg inn på. Debatten var god og jeg ble imponert over engasjementet som var blant ungdom i Vadsø. Jeg tror dette har vokst enormt mye de siste årene. I slutten av debatten(som alle listepartier stilte opp i) kom spørsmålet som jeg håpte skulle komme, nettopp om hvordan de stilte seg til homofili og hvordan homokampen kan forsterkes. Spørsmålet ble slått ned med at dette temaet handlet ikke om lokal politikk, men mer nasjonal. FEIL. Man kan få like mange tiltak lokalt i kommunene(fra kommunens egen side). Det ER og SKAL være et tema som flere kommuner burde ta opp! Det handler om informasjonsarbeid, helsesøstertimer, holdinger og fordommer og læring i ungdomsskole, vgs, barneskole og barnehage. Bare så det er sagt.

11182069_10152734795062443_2335974488295100138_n

Så til min opfordring til kommunepartiene spessiellt i Finnmark; hvor er disse tiltakene og hvorfor stilles ikke slike spørsmål oftere? Jeg blir ærlig talt litt provosert når jeg tenker på hvor lite dette diskuteres i kommunene(tenker mest fra min egen kommune Vadsø, som jeg kjenner mest til). Det er ikke bare et nasjonalt ansvar over hvordan ungdommen skal ha det, men også et lokalt. Hvordan vil vi at holdningene til de neste generasjonene skal være? Dømmende eller inkluderende?

Hvilke tiltak er det lokalpartiene mener skal hjelpe til å få fordommene bort? Hvilke tiltak tenker lokalpartiene skal endre holdningene som blir satt på seksualitet? Jeg bare tenker høyt og håper at dette er noe lokalpartiene tar med seg i valgkampen. Det handler om miljøet ungdommene skal leve i og hvordan deres hverdag er. Dette er noe jeg kunne tenkt meg å få vite fra lokalpolitikerne i bla Vadsø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *